L’alumnat de 2n de batxillerat artístic ha continuat col·laborant amb la secció “Dones de ciència” del programa AULA L’H, de TVLH, conduït per Núria Toril.

En aquest programa es donen a conèixer les biografies de dones que tenen un paper important en l’àmbit científic. Durant aquest tercer trimestre, hem tornat a posar cara a les científiques de l’IDIBELL, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, amb el qual fem tàndem.

Durant el segon trimestre ens hem encarregat d’il·lustrar a la Dra. Concepció Soler, cap del grup de recerca en Immunitat, inflamació i càncer de l’IDIBELL, i Catedràtica de la Unitat d’Immunologia de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona al Campus de Bellvitge. La seva recerca s’ha centrat en l’estudi de la proteïna TREX2. Els seus descobriments han estat pioners a l’hora de desentranyar l’expressió d’aquesta molècula en unes cèl·lules específiques de la pell, els queratinòcits. I també en descriure el paper clau d’aquesta proteïna en el càncer de pell i la psoriasi. Una de les seves principals fites de recerca ha estat aconseguir generar, al seu propi laboratori, el ratolí deficient per a la proteïna TREX2, que permet estudiar la seva funció i rellevància.

Tot l’alumnat de 2n de Batxillerat Artístic hi ha contribuït amb il·lustracions. La feina ha estat fantàstica! Finalment s’han seleccionat per a la seva emissió les de la África de Isla Izquierdo, Iris Díez García, Mireia Gil Pequeño, Natalia Sala Aguilar, Noah Sánchez Flores, Cristina Pujol Roch i, de forma especial, la de la Janina Núñez Vaca, de la qual a més n’hem filmat el procés creatiu.

Pots clicar a sobre de la imatge per visualitzar el programa.