Premis

L'Institut ha estat guardonat amb premis pel que fa a les seves activitats amb els alumnes. En aquesta pàgina teniu una recopilació de tots ells.

Premi al Festival Camera Zizanio

Ens acaben d’escriure del Festival Camera Zizanio de Pyros (Grècia) per dir-nos que ‘Bellvitge, el valor d’un barri’ ha rebut una menció especial a la categoria de films realitzats per alumnes de 13 a 16 anys!! Enhorabona!!!

Aquest és l’enllaç del web on hi ha els films premiats i les mencions:  http://camerazizanio.net/2014/12/08/awards-2014/

 

Premi UPF al millor treball de recerca en l'àmbit de les llengües i el llenguatge

El 26 d'abril va tenir lloc l'acte de lliurament de premis del concurs al millor treball de recerca organitzat per la Universitat Pompeu Fabra.  Les alumnes de 2n de Batxillerat del nostre centre, Jennifer Molina i Sara Gubert, van guanyar el premi UPF al millor treball de recerca en l'àmbit de les llengües i el llenguatge amb el seu treball escrit en francès i titulat "Étude de la mise en pratique de l'intercompréhension".

Curiós, Curiossísim

Myrna Prieto, alumna de 2n de batxillerat , modalitat artístic, Ha estat premiada amb una menció d'honor en l'àmbit d'expressió en les “15es Jornades Científiques i tecnològiques” de la ciutat de l'Hospitalet de llobregat, celebrades el 29 i 30 de maig de 2014 amb el seu treball “El cinema fantàstic de Méliès”.

Aquesta alumna vol compartir amb tots vosaltres el seu curt “Curiós, Curiossísim”, en el qual va intentar aplicar alguns efectes especials com la sobreimpressió, els jocs d'escales , el stock trick iel stop motion, inventats per G. Méliès (1861-1938). Va necessitar de la improvisació i de la intuició del creador per portar-nos de nou a l'origen del cinema.

Feu clic a la imatge de la dreta per veure el video

 

Sumo amb robots Lego 2014

Els quatre alumnes de 3r d'ESO que han participat al concurs de robòtica educativa Robolot el 27 d'abril han estat premiats en la categoria de Sumo amb robots Lego. Enhorabona!

Veieu els detalls de l'activitat i els vídeos de com s'ho fan els seus robots al bloc de Tecnologia de l'institut 

Concurs Mans Unides 2014

El 25 de març es va celebrar l'acte final de Catalunya del festival de Clipmetratges de Mans Unides "El teu punt de vista pot canviar el món" a l'auditori del Caixaforum de Barcelona.

L'Igor Szpkowski , un dels actors protagonistes de la sèrie "Polseres Vermelles" va entregar els premis.

El cinquè premi va ser pel vídeo " El poder de la il·lusió" dels alumnes Myrna Prieto, Mireia García , Blanca Villalba i Toni González de 2n de batxillerat B.

Felicitats nois, molt bona feina!!!!!

Feu clic sobre la fotografia per veure-la més gran.

12es Jornades Científiques i Tecnològiques de l'Hospitalet

Els dos treballs presentats per l'institut a les 12es Jornades Científiques i Tecnològiques de l'Hospitalet han estat premiats: El genocidi armeni , de Nina Khalatyan tutoritzat per Carme Torrijos, menció d'honor en la categoria Social. Disseny d'un sistema de microinjecció d'insulina , de l'equip FLL BellBOT-G tutoritzat per Carolina Crespo, premi en la categoria Biopol'H. Felicitats a tots i a totes!

Feu clic a la imatge de l'esquera per veure unes fotos i la notícia de TV Hospitalet

Podeu llegir la notícia i veure el video de TV Hospitalet si feu clic aquí

Segon premi Consum 2010

Els alumnes de la USEE han guanyat el segon premi d'àmbit autonòmic en el concurs de contes dels Supermercats Consum!
El conte, que s'anomena "En Hip i la Mixa", intenta conscienciar sobre la necessitat de consumir làctics per a dur una vida més saludable.

El dia 3 de maig van anar a recollir el premi al Sant Andreu Teatre. El premi ha estat de 1000 € !

Aquí teniu dues imatges del dia del lliurament de premis. MOLTES FELICITATS!

 

Els alumnes de l'equip First Lego League 2009 de l'Institut Bellvitge han estat premiats a les X Jornades científiques de L'Hospitalet

El 17 de juny l'equip First Lego League 2009 de l'Institut Bellvitge ha estat premiat, dins la categoria Agenda 21, a les 10es Jornades Científiques i
Tecnològiques de l'Hospitalet pel seu projecte sobre l'aprofitament de l'aigua de pluja per capturar les nostres emissions de CO2.
 Feu clic a la imatge de l'esquerra o aquí.

L'equip FLL Institut Bellvitge a l'Open European Championship de robòtica.

L'equip FLL Institut Bellvitge ha participat a la final europea de la competició robòtica First Lego League, l'Open European Championship a Copenhague (Dinamarca) els dies 1, 2 i 3 de maig

Podeu tenir més informació en el bloc de la professora Carolina Crespo que recull totes les seves impressions sobre aquesta experiència. Feu clic aquí o a la imatge de la dreta.

Quatre alumnes de l'Institut Bellvitge veuen reconegut el seu talent científic

El dissabte 16 de maig es va fer un acte de reconeixement del talent científic i tecnològic de 92 estudiants de secundària de tota Catalunya, dins el programa Enginycat d’impuls a les enginyeries i les vocacions cientificotècniques.

Quatre membres del nostre equip First Lego League 2008 van estar reconegudes pel seu projecte sobre aplicacions de les energies renovables als edificis d’habitatges de Belvitge: Anna Notario, Noemí Sanjurjo, Roser Grimao i Qi Zhu. Més informació fent clic aquí o a la imatge del marge.

Premi al millor projecte científic a la FIRST LEGO LEAGUE 2008

L'equip de l'Institut Bellvitge que ha participat a la First Lego League va guanyar la categoria al millor projecte científic a la final nacional i opten a participar en les competicions internacionals que es celebraran a l'abril a Atlanta i a Tokio. Si feu clic a la imatge de la dreta tindreu més informació.

Podeu veure també un video al blog http://blocs.xtec.cat/tvbellvitge/ i també podeu escoltar la notícia que ha sortit a la radio de l'Hospitalet.

Premi a l'equip millor entrenat a la First Lego League 2008

El grup d' alumnes de 4t A d'ESO que participen a la First Lego League van guanyar una de les vuit categories d'aquesta competició diumenge 16 de desembre de 2007 a CosmoCaixa: la de l'equip millor entrenat. El 20 de gener els 16 millors equips de tota Espanya competiran a la gran final.

Aquesta activitat, que es desenvolupa a 140 països, consisteix a construir i programar un robot, resoldre problemes i preparar un treball d'investigació científica, desenvolupant habilitats creatives, pensament analític, comunicació i treball en equip.

Felicitats, Ànim i Endavant!!

Feu clic a la imatge de l'esquerra si voleu més informació.

Premi a la mostra de produccions audiovisuals 2006

L'Institut Bellvitge ha participat en la Mostra de produccions audiovisuals organitzat pel Departament d'Ensenyament, i ha resultat premiat en la modalitat de fotografia. Podeu veure els nostres treballs fent clic aquí i a la icona de l'esquerra.

Primer premi al concurs: El Recorregut de l'Energia (2006)

Els alumnes de 4t B d'ESO han guanyat el primer premi del concurs: "El Recorregut de l'Energia", amb el treball "Racionalització del consum energètic a la nostra comunitats de veïns", que consisteix en un projecte d'instal·lació racional d'il·luminació a les escales de veïns del barri. Segons els seus càlculs és possible estalviar més del 50% d'energia i a sobre estalviar diners.

El Recorregut de l'Energia (2003)

El Concurs "El recorregut de l'Energia", proposava que cada centre desenvolupi un projecte energètic complet a partir d'una de les 15 experiències pràctiques recollides en el material didàctic "El recorregut de l'Energia". Una altra opció consistia en desenvolupar una idea innovadora en l'àmbit de l'estalvi energètic, en la millora de l'eficiència energètica o l'aplicació de les energies renovables. El treball culminava amb la presentació a les oficines de l'ICAEN d'una memòria on, amb l'ajuda de material àudiovisual, es descrivia l'experiència, el seu objectiu i es detallaven les conclusions a les quals s'havia arribat.

L'Institut Bellvitge va ser una de les escoles finalistes i li va estar concedit el cinquè premi pel projecte "Cuina Solar", basat en la construcció de diversos tipus de cuines solars a partir de materials accessibles, com el cartró, el paper de diari i l'alumini.

Si voleu més informació. Feu clic a la foto o aquí.

Fotografia. 

Fa anys al centre s'ha considerat la fotografia com una eina molt important per a estimular la creativitat personal i el coneixement de l'entorn. El fet d'impartir batxillerat artístic ha donat un impuls a aquesta disciplina a uns els alumnes poden expressar de forma immediata tots els seus coneixements d'imatge i composició. S'han presentat a concurs treballs durant els anys 1998, 1999, 2000, 2001 i en tots ells els jurats han considerat que els treballs presentats eren mereixedors de premis. 

 

Video

Des de l'any 2002 els alumnes de 2n de Batxillerat Artístic han treballat el vídeo digital com a mitjà d'expressió artística. La dotació que va arribar aquest any destinada a Batxillerat artístic amb una estació de vídeo digital ens ha permés presentar treballs al concurs organitzat pel SMAV.

  • L'any 2002 vam presentar un conjunt de 5 treballs d'animació. EL curt "Dins el zulo" va ser premiats pel jurat al VIII Premis de Video Escolar.
  • A novembre de 2004 el curs "Dins el Zulo" ha estat seleccionat pel "4th European Meeting of Young People's Audiovisual Creation" - Camera Zizanio a Grècia.
  • L'any 2004 el curt "4" va ser finalista als XI Premis de Video Escolar.
  • Els curts "Cargol Pintor", "Muntant una vida", "Metamorfosi" i "Formigueix" realitzats pels nostres alumnes de batxillerat artístic, han estat seleccionats per participar a la part competitiva del Encuentro Audiovisual de Jóvenes part del 20 Festival Internacional de Cine: Cinema Jove.
  • Cargol Pintor ha obtingut l'Accèsit de la categoria B i Muntant una vida ha obtingut la menció i diploma acreditatiu a la película més innovadora.
  • El curt "Les Hores Mortes", realitzat pels nostres alumnes de batxillerat artístic, ha estat seleccionat per participar a la part competitiva del Encuentro Audiovisual de Jóvenes part del 21 Festival Internacional de Cine: Cinema Jove.

 

Logos del Pla de la Sida (2003)

Una estudiant de l'Institut Bellvitge guanya el concurs de logos del Pla de la Sida.

La Comissió de la Sida ha lliurat els premis del concurs Dissenya el nostre logo adreçat a estudiants de quart d'ESO de la ciutat. El concurs estava adreçat a trobar la futura imatge de les campanyes del Pla Municipal d'Acció contra la Sida. El primer premi se l'ha endut l'estudiant de l'Institut Bellvitge, Mari Ángeles Carrillo. També s'han lliurat dos premis més: el de la creativitat, que ha estat per Daniel Serrano; i el de l'originalitat, que se l'ha emportat Esther Bellini.En total, els estudiants de quart d'ESO de la ciutat han presentat 90 treballs al concurs que s'emmarca dins del programa Maleta pedagògica i pretén aconseguir que els joves adoptin una posició responsable respecte la Sida. Tanmateix, el certamen ha volgut analitzar de quina manera reben els joves la informació sobre la malaltia i quina és la seva implicació en la lluita contra la síndrome.

Mari Ángeles Carrillo és l'autora del logotip que a partir d'ara serà utilitzat com a imatge de les campanyes del Pla Municipal d'Acció contra la Sida. Carrillo va participar en el concurs adreçat a estudiants de quart d'ESO.

 

CIRIT 2003

El dissabte 13 de desembre el president en funcions de la Generalitat, Jordi Pujol, i el conseller en funcions d'Universitats i Recerca, Andreu Mas-Colell, lliuraren els guardons de la 22a edició dels premis CIRIT, que tenen com a objectiu fomentar l'esperit científic del jovent. El treball "L'aigua que bevem", presentat per l'alumna de 2n de Batxillerat de l'Institut Bellvitge, Susana Larroy i tutora Elena Rodrigo

Webs de Ciència. 

Vam presentat treballs tant a l'edició de 1996, com a la de 1997 del concurs webs de ciència organitzat per la SGTI. Aquí podeu trobar els treballs i els premis obtinguts: 

 

 

Netdays 

L'any 1998 es va organitzar un concurs per mostrar el centre a Europa. Aquest concurs era una part de les jornades anomenades Netdays. Les pàgines que esteu veient es van presentar a concurs i van obtenir el  4rt Premi concurs Netdays